Så här ansluter du din smartphone till Smart TV:

Att ansluta smarttelefonen till TV: n är inte en svår uppgift och du kan uppnå denna prestation med några klick i de flesta fall. Jag har separerat några tips för dig som vill spegla (eller överföra)skärmen på mobilen eller någon applikation på TV: n, vare sig det är en vanlig TV eller en Smart TV.

8 tips för att använda Chromecast med Android eller iOS

Så här ansluter du smarttelefonen på TV: n utan kabel

Det bästa sättet att spegla din smartphone på TV utan kabel är att använda Miracast-teknik, som finns i de flesta smarta TV-apparater till salu på marknaden. I det här fallet måste du titta på produktdatabladet på tillverkarens hemsida för att ta reda på om den stöder denna teknik.

Det här protokollet är i princip detsamma som används i Chromecast, så om din smartphone och din TV är kompatibla med Miracast kommer du förmodligen att se den aktiva streamingikonen i kompatibla appar, till exempel YouTube eller Netflix. Om du hittar speglingsikonen klickar du bara på och om din TV visas i listan över tillgängliga enheter är du klar.

Det är dock viktigt att notera att varje tillverkare ger ett annat namn till Miracast: LG använder Namnskärmens andel (bilden ovan), medan på Samsung-TV hittar du den som skärmspegling.

Om du redan har kunnat identifiera Miracast på din Smart-TV, men inte har hittat skärmspeglingsikonen på din smartphone, följ stegen nedan för att hitta den:

Från Android 4.2 hittar du skärmspegling som en ikon i systemet shortcut Center på de flesta enheter från olika tillverkare; Smartphones från LG och Samsung tar med samma genväg som beskrivs som skärmdelning och skärmspegling respektive; Samsungs senaste Smartphones kan ge genvägen “Smart View” i stället för den gamla. Anslutningen är densamma, men kvaliteten på spegling kan vara något högre mellan tv-apparater och Samsung smartphones; Om du inte hittar ikonen i Android shortcut Center, gå till: systemkonfiguration> skärm> gå ner i menyn och välj “spegelskärm”. På vissa enheter kan det här alternativet hittas i menyn” anslutna enheter “genom att välja “anslutningsinställningar” (bild nedan); När det gäller iPhone kan det vara nödvändigt att installera någon applikation från TV-tillverkaren. Följ instruktionerna som visas på Smart TV-skärmen för att göra denna inställning med iOS.

Så här ansluter du iPhone på TV

Lyckligtvis blir det något lättare att ansluta en iPhone på vissa TV-apparater. Protokollet som Apple lägger i sina produkter liknar Miracast, men på iPads, Mac och iPhones tar det namnet AirPlay. Denna standard är mest kompatibel bland Apple company produkter. Du kan spegla iPhone-skärmen, till exempel på Apple TV eller ansluta den till högtalare som stöder denna teknik.

Vissa smarta TV-apparater från andra tillverkare lämnar fabriken med AirPlay eller får protokollstöd genom uppdateringar. Samsung, Sony och LG är till exempel bland de märken som erbjuder detta alternativ. Enligt Apples hemsida är det modeller från andra tillverkare som är kompatibla med iPhone – skärmspegling:

LG: OLED (2019), NanoCell SM9X serien, NanoCell SM8X serien, UHD UM7X serien; Samsung: QLED 4K F6, F7, F8, F9 (2018 och 2019), QLED 8K Q9 från Samsung (2019); Sony: Z9G, A9G, X950G, X850G (85, 75, 65 och 55″ – modeller).

Allt du behöver göra är att klicka på “spegelskärm” , om du använder iOS 10 eller högre, genom Control Center som i bilden nedan:

Så här ansluter du en Android-smartphone till TV: n

Det finns många sätt att ansluta en Android-enhet till en TV. Om du inte har en Smart TV för att använda Miracast kan du använda en Chromecast, Mi TV-Rutan, Amazon Fire-TV-Minne eller ett annat set-top-box i ditt val, såsom IPTV, till exempel för att spegla innehållet på din smartphone på TV. Dessa tillbehör ansluter till TV: n via HDMI-kabel och arbetar med smarttelefonen när båda är anslutna på samma Wi-Fi-nätverk.

Jag rekommenderar den Hem appen från Google, tillgänglig för Android och iOS. Det tar hand om att göra den fullständiga konfigurationen av både tillbehöret och enheten, från de första stegen till fullständig spegling av skärmen på din smartphone. Kom ihåg att vissa appar också är kompatibla på iPhone.

Hundratals appar och spel ansluter till Dreamfilms för att titta på nya filmer och andra tillbehör som är beroende av Android TV-systemet. För att spegla din skärm, hitta bara sändningsikonen och välj den tillgängliga TV: n.