Elektronisk cigarett eller E-cigg?

Med tanke på omfattningen av den kollektiva hysteri som utlöstes av den mystiska epidemin hade de amerikanska Centers for Disease Control (CDC) inget annat val än att sätta på en av deras hemsida en speciell “elektronisk cigarett” – mapp . Medan onsdagen den 18 September meddelade de kanadensiska myndigheterna ett första fall av sjukhusvistelse av en person som lider av en lungsjukdom som tillskrivs vaping, i själva Förenta Staterna, rapporterade de senaste siffrorna 380 fall av patienter på sjukhus för lungskador så allvarliga som brutala. Sedan den första döden, som ägde rum i Illinois och offentliggjordes den 23 augusti, har ytterligare fem dödsfall registrerats i olika stater i landet. “Vi vet ännu inte den specifika orsaken till dessa sjukdomar”, varna CDC, vars noggranna undersökning fortsätter. Den 6 September, Dana Meaney-Delman, en av dem som ansvarar för denna undersökning, riktade sig till den amerikanska allmänheten i dessa termer: “från och med nu rekommenderar vi, åtminstone under hela våra undersökningar, att undvika den elektroniska cigaretten… »
Vem rapporterar omtvistade

För miljontals vapers runt om i världen är detta högprofilerade fall desto mer oroande eftersom det föregicks den 26 juli genom publicering av en rapport från Världshälsoorganisationen (WHO) om rökning, där Elektroniska cigaretter som ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig fästes där som ” otvivelaktigt skadliga “. Ger de händelser som inträffade några veckor senare i USA inte anledning till vem ? “I verkligheten skulle ingenting vara mer fel än denna förhastade slutsats ! professor i folkhälsa och medlem av Academy of Medicine Gérard Dubois. Vem är så ogrundad som det är beklagligt. När det gäller den nordamerikanska epidemin är det resultatet av avledning av den elektroniska cigaretten, och inte dess normala användning. Tragedin med denna olyckliga händelseförlopp är att den sår förvirring och väcker tvivel om var den inte borde existera. Allt detta kommer att avskräcka vissa rökare från att byta till elektroniska cigaretter, driva andra för att återvända till rökt tobak. Och det kommer att resultera i slutet, inte några dödsfall, men tusentals ! “Författare i 2015 av en rapport från Academy of medicine till slutsatserna mycket gynnsam för den elektroniska cigaretten, presenteras som ett utmärkt substitut för rökt tobak, Gérard Dubois inte misslyckas med att offentligt påpeka, när det första fallet av döden gjorde rubrikerna i amerikanska tidningar i slutet av augusti, att samma dag, den “riktiga” cigarett hade dödat 1.500 personer i slutet av augusti.…
Dirigerad användning

Även om CDC ännu inte har nått sina slutsatser om den exakta orsaken till dessa få hundra fall av akut svår respiratorisk sjukdom, verkar det inte vara någon tvekan om att det är relaterat till tetrahydrocannabinol eller THC, den aktiva ingrediensen i cannabis, vilket orsakar dess psykoaktiva egenskaper. New England Journal of Medicine, den ledande hälsojournalen, publicerade en preliminär rapport om lungsjukdom över Atlanten i början av September . Det sa att 84% av patienterna rapporterade att de använt sina e-cigaretter för att andas in, inte nikotin som majoriteten av vapers gör, men THC.

Denna höga andel pekar desto mer sannolikt för den verkliga boven som THC läggs till” juice ” av elektroniska cigaretter i form av olja. Radiologiska undersökningar har dock visat att lungskadorna som lider av patienter är den som vanligtvis ses när en olja kommer in i lungorna, där det inte har något att göra med det.
Falsk rättegång

För professor i folkhälsa vid universitetet i Genève Antoine Flahault, som helt håller med sin kollega Gérard Dubois att säga att en falsk rättegång lämnas in mot den elektroniska cigaretten, “problemet skulle vara mindre relaterat till själva ämnet (oavsett om det är THC eller annat) än till dess doseringsform”. Samma intervall av olika doseringsformer finns för cannabis, som kan rökas (gemensamt), ätas (” space cake”, “Marrakech butter”) etc. samma cannabisolja, som bara har psykoaktiva effekter om de tas in och smälts, kan ha viss effekt på kroppen. andra, och potentiellt dramatiska, om, inhaleras, det hamnar i lungorna av vaper…

Elektronisk cigarett: gör inga misstag om målet !

För dessa läkare är det uppenbart att den bästa cigaretten, oavsett om den är elektronisk eller inte, är ” den du inte Röker “. Men faktum kvarstår, som Gérard Dubois redan skrev i sin 2015-rapport (och till vilken han säger att han inte skulle ändra “ett komma idag”, även mot bakgrund av de senaste händelserna), att ” den elektroniska cigarettens långsiktiga toxicitet är uppenbarligen oändligt mindre än den traditionella cigaretten “. Och detta, av en mycket enkel anledning, som inte lider diskussion i det medicinska samfundet: De två” massmördare ” av den traditionella cigaretten, nämligen tjära, som är vid ursprunget till lungcancer, och kolmonoxid, som försämrar artärerna och orsakar hjärtinfarkt, både till följd av förbränning, är frånvarande från ångan inandas med en elektronisk cigarett, där det inte finns någon förbränning men uppvärmning och förångning.
Ingen förbränning

Toxiciteten hos elektroniska cigaretter från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec är inte noll, om bara för att, som avslöjas av en rapport från American Academy of sciences i 2018, gör den inhalerade ångan in i lungorna ett antal fina partiklar, inklusive metaller (nickel, bly.) förmodligen kommer från spolen används för att värma vätskan. Men i avsaknad av förbränning och därför tjära och kolmonoxid är det en mycket godartad mindre ondska. Minns att de två grundläggande beståndsdelarna i vätskor, propylenglykol och glycerol, är både se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se giftfria (om inte, propylenglykol, till exempel, inte skulle användas i årtionden av underhållningsindustrin för att producera den vita röken som ibland översvämmer scenen och åskådarna i de främre raderna !).

Att vissa vårdslös vapers har kunnat, i Nordamerika, för att dra nytta av det föreskrivande slapphet som råder på andra sidan Atlanten för att göra sin “hemlagade tambouille” baserat på THC och andra oljor som används för att späda ut det (en vitamin E olja, i synnerhet, verkar vara i fråga), är en sak. Det är en annan sak att ta itu med detta hälsoskyddsproblem för att förebrå en ersättningsprodukt för rökt tobak som enligt alla seriösa studier har bedömts vara extremt effektiv. Låt oss inte göra ett misstag med fienden !

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.